De omgeving

Vakantiehuisjes op Landgoed Rijckholt: De omgeving

De omgeving van Landgoed Rijckholt in Zeeland

Midden in Zeeland. Op 5 minuten van de Oosterschelde, op het eiland Noord-Beveland ligt het dorpje Geersdijk. Landgoed Rijckholt is een natuurgebied tegen dit dorpje aan. Landgoed Rijckholt ligt midden in Zeeland, vlak bij Veere en  Domburg .

Geersdijk

Geersdijk is een klein dorp met ca. 180 huizen, een zeer actieve gemeenschap met een het dorpshuis, de oranje-vereniging en jeugdsoos. Mensen kennen elkaar nog in het dorp. Maar helaas zijn er geen winkels meer. Voor onze boodschappen gaan wij naar het dorp Kortgene, wat 2 kilometer verderop ligt. Een heel gezellig vakantiedorpje waar alles te vinden is, een  supermarkt, kapper, garage, kerk, een ambachtelijke bakker, een woonwinkel, de grand-bazaar (winkel van sinkel), kledingwinkel, dierenarts, huisarts, tandarts, orthodontist, cafés, restaurants, jachthaven, tuincentrum, oftewel…eigenlijk alles wat een mens nodig heeft.

Noord-Beveland

Het eiland is bekend om het mooie licht en de mooie luchten, wolken partijen en vuurrode zonsondergangen. Doordat het eiland omgeven is door water, is het licht heel helder met veel reflectie. Het waait altijd waardoor de luchten snel veranderen en regen snel overwaait. Er zijn goede fietspaden die helemaal langs het Veerse Meer lopen en ook de woonkernen verbinden. Het bezoek aan vader of moeder wordt alleen al door de omgeving een feest voor jong en oud. dit weghalen!

Noord- Beveland is echt een  vakantie-eiland, met veel zon, natuur, de zee en water. Op nog geen 5 minuten afstand liggen aan de Noordkant van het eiland de vogelreservaten en het Nationaal park Oosterschelde. Leuke steden om te bezoeken zijn Goes, Zierikzee, Middelburg en Veere en Domburg.

Je kan zwemmen in het Veerse Meer, de Oosterschelde en in de Noordzee, wat een rijkdom om iedere dag te kunnen kiezen!

De omgeving van Landgoed Rijckholt

Goes

Leuke winkelstad met een gezellige markt. Een aanrader is het lunchcafe onder het Stadhuis. Bij de kerken is het Zeeuws Historisch Museum, een klein en fijn museum wat een goede indruk geeft van de historie van Zeeland met de watersnoodramp en de klederdracht.

Zierikzee

Een oud vestingstadje met een gezellige haven en veel kleine winkeltjes.

Oud vrachtschip in de haven van Zierikzee
Oud vrachtschip in de haven van Zierikzee
Het Veerse Meer, vlakbij Geersdijk
Het Veerse Meer, vlakbij Geersdijk

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland, een prachtige oude stad met veel oude gebouwen. Mooie gevels en Middeleeuwse stegen. In het centrum  een prachtig Stadhuis waar nu zelfs een internationale universiteit (UCR) in zit. Op de dam zitten heerlijke antiquairs om te struinen. Probeer Middelburg te combineren met Domburg, een druk en levendig centrum, waar de terrasjes je lokken en de zee lopend te bereiken is.

Veere

Veere is een pittoresk dorpje, bijna een openluchtmuseum, vandaar dat men het ook wel een Anton Piekstadje noemt. Werkelijk prachtig om doorheen te wandelen, doordat het zo mooi is is het ook zeer toeristisch. Het voordeel daarvan is dat ook op zondag de winkels en restaurantjes geopend zijn.

Vakantie op een Landgoed

Vakantiehuizen op een Landgoed.

Er is veel ruimte, natuur en bos. Maar er zijn ook verschillende faciliteiten: een (huiskamer)restaurant, kinderopvang en woongemeenschap voor ouderen. Skelters, trampoline, ezels,schapen en kippen. Een groot bos en ook een sauna en zwembad.

jonge-eendjes-in-de-vijver

Wel de lusten, minder de lasten

De gezondheidssituatie en daarmee de zorgbehoefte kan als je ouder wordt heel plotseling veranderen. Meestal is het mogelijk om dan meer zorg binnen te brengen en gewoon in uw eigen appartement te blijven wonen. Er zijn ook situaties denkbaar (bijv. dementie) dat een hele andere zorg nodig is. Gelukkig kunnen wij dan een passende oplossing op het eigen terrein bieden. Voor echtparen is dit heel plezierig, omdat het mogelijk is om (gedeeltelijk) bij elkaar te blijven, waardoor u als partner wel de lusten, maar minder de lasten heeft van de zorg. Bovendien vindt u als partner op het landgoed snel mensen die begrijpen wat u meemaakt, omdat zij in een vergelijkbare situatie zijn en het zorgteam besteed ook specifiek aandacht aan partners en familie.